Soorten brandhout

Er  bestaat een grote diversiteit aan brandhout. Bij Zeeuws hout kunt u kiezen uit de 4 hardste soorten brandhout namelijk essenhout, beukenhout, iepenhout en eikenhout .Er is geen beter brandhout voor uw openhaard of houtkachel. Het hout bij Zeeuws hout is niet geïmporteerd maar gekapt op Zeeuws grondgebied en met de hand gekliefd.

Eikenhout

Eikenhout is de bekendste van de soorten brandhout bij Zeeuws hout. Dat komt omdat eikenhout echt een van de beste soorten brandhout  is. Eikenhout brandt zeer langzaam en heeft een rustig en stabiel vlammenspel.  Eikenhout geeft ook weinig rook. Heeft u een kleine tot normale open haard? Dan is eikenhout zeer geschikt. Bovendien is al het hout bij Zeeuws hout duurzaam gedroogd. U kunt dus direct beginnen met stoken.

Essenhout

Essenhout is iets minder bekend onder de soorten openhaardhout. Essenhout brandt zeer langzaam en heeft een zeer levendig vlammenspel. Essenhout geeft vanwege het levendige vlammenspel meer rook dan Eikenhout Essenhout ruikt zeer aangenaam. Heeft u een grote open haard?  Dan is Essenhout zeer geschikt. Bovendien is al het hout bij Zeeuws hout duurzaam gedroogd. U kunt dus direct beginnen met stoken.

Iepenhout

Iepenhout staat ook minder bekend onder de soorten brandhout, de reden hiervan is omdat Iepenhout zeer droog moet zijn wil het vlam vatten. Iepenhout heeft een gemiddelde verbrandingsduur. Iepenhout knettert meer dan essenhout eikenhout en beukenhout. Op zich is Iepenhout prima brandhout, het kan in sommige gevallen een iets onaangename geur geven tijdens het stoken. Heeft u een houtkachel? Dan is Iepenhout zeer geschikt. Bovendien is al het hout bij Zeeuws hout duurzaam gedroogd zodat u direct kan beginnen met stoken.

Beukenhout

Beukenhout is de stabiele middenmotor onder de soorten haardhout. Beukenhout brandt zeer langzaam en het vlammenspel knettert niet of nauwelijks. Het vlammenspel van beukenhout zit tussen Eikenhout en Essenhout in qua levendigheid en weer meer warmte af dan Iepenhout. Heeft u een open haard? Dan is Beukenhout zeer geschikt. Beukenhout kunt u daarentegen ook uitstekend gebruiken voor uw houtkachel.

Bestel uw haardhout online bij Zeeuws hout

Bent u op zoek naar brandhout voor uw houtkachel en/of bent u op zoek naar hout voor uw open haard? U kunt bij ons de harde soorten haardhout bestellen zoals essenhout,  beukenhout iepenhout en eikenhout. Het haardhout en kachelhout is gedroogd.

U kunt het direct gebruiken om te stoken.   

.