Wilt u in de winter lekker bij de open haard zitten? Of  wilt u in de zomer lekker in uw tuin gezellig bij een vuur korf de avond doorbrengen? Bent u hierdoor geïnteresseerd in hout met een lange verbrandingsduur?. In Essenhout vindt u een van de hardere houtsoorten met een langere verbrandingsduur dan bijvoorbeeld Iepen. Dus wilt u hout met een hoog rendement dan raden wij u Essenhout aan.

Eigenschappen essenhout

Essenhout brandt zeer langzaam en dus uitermate geschikt voor de donkere en koude wintermaanden en de lange zwoele zomermaanden. Door de lange verbrandingstijd van Essenhout haalt u een optimaal rendement uit het haardhout. Essenhout geeft relatief gezien veel warmte. Het vlammenspel ven Essenhout wordt algemeen als mooi gezien. Bent u van plan om met 3 blokken hout tegelijk te stoken? Dan raden wij Essenhout aan. Vanwege de trage verbrandingsduur heeft u relatief gezien weinig vlammenspel. Aanmaakhout is een vereiste om Essenhout aan te steken . Wanneer  essenhout eenmaal vlam heeft gevat dan heeft u gegarandeerd een lange duur plezier van warmte

Prijzen essen haardhout

Naast Essenhout hebben wij nog 3 andere soorten haardhout binnen ons assortiment. Ons compleet assortiment bestaat uit Essenhout, Beukenhout, Iepenhout, Eikenhout Bekijk ons aanbod:

  • Essen haardhout op pallets;
  • Beuken haardhout op pallets;
  • Iepen haardhout op pallets;
  • Eiken haardhout op pallets;


Contact

Vul hieronder het contactformulier voor meer informatie en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen

15 + 11 =

Bestel uw haardhout online bij Zeeuws hout

Bent u op zoek naar brandhout voor uw houtkachel en/of bent u op zoek naar hout voor uw open haard? U kunt bij ons de harde soorten haardhout bestellen zoals essenhout,  beukenhout iepenhout en eikenhout. Het haardhout en kachelhout is gedroogd. U kunt het direct gebruiken om te stoken.   Alleen de pallets worden bij u voor de deur afgeleverd. De kleinere hoeveelheden kunt u afhalen bij ons op de houtzagerij. Wij kunnen in heel Nederland en België leveren.